Erfaringer fra Venezia

Jeg var nylig i Venezia og det var utrolig hyggelig. Jeg dro sammen med familien min, da mamma, pappa, søsteren min Mari og en venninne av henne. Jeg skulle gjerne ønske jeg også fikk tatt med meg en venninne, men det gikk dessverre ikke denne gangen.

Oppholdet i Venezia var helt utrolig fint. Jeg tok masse bilder, og skal legge ut disse senere når jeg har tid. Vi var borte en uke og det var bare utrolig gøy. Det første som ventet oss når vi kom fra flyplassen var en utrolig fancy båt som kjørte oss over vannet til byen. Pappa er en ganske suksessfull grunder, slik at vi kan ta oss råd til noen positive opplevelser.

Vi bodde også på et helt utrolig fint hotell langs vannkanten. Jeg hadde eget hotellrom, og rommet var innredet i gammelt italiensk stil og så utrolig nydelig ut. Badet var litt lite, men likevel hyggelig. Frokosten var helt fantastisk, med alt fra boller til fruktfat og croissanter. Jeg er veldig glad i te, og derfor ble jeg glad for at de hadde ekstremt mye forskjellig utvalg av te-sorter.

Venezia er en hyggelig by med mye å gjøre. Den kanskje største ulempen eller negative erfaringen med turen er at innbyggerne ofte kan være lite hyggelige. Det virker som om de er litt lei av turistene, og derfor kan de være litt uhøflige. Her kan du lese mer om tiltak lokalbefolkningen gjør mot turister.

Ikke alle er nødvendigvis slemme da, noen er superhyggelige, særlig kelnerne. Det er jo ekstremt mange kjekke italienske kelnere i tillegg.

Det vi gjorde de to første dagene var bare å gå rundt i byen. Vi var litt med mamma og pappa, men vi var også en del på egen hånd og shoppet. Venezia har faktisk ganske mange bra shopping butikker, og prisene er faktisk ikke så ille til en så markant turistby og være.

Vi så på en del turistattraksjoner og spiste kjempegod mat. Den tredje dagen dro vi ut på lidoen, som er stranden rett utenfor Venezia. Dette var utrolig hyggelig, vi leide sykler og syklet ut til en litt mer øde strand enn den der alle turistene var, og plutselig var vi nesten helt alene på stranden. Dette var så hyggelig at vi gjorde akkurat det samme to dager etterpå.

Jeg spiste mye Pizza og Spaghetti. Vanligvis liker jeg å spise litt sunnere, men man må jo skeie ut litt når man er på tur. En ting jeg la merke til er hvor bra kledd mange mennesker er i Venezia. Hvis dere har sett scenen fra James Bond i Venezia så er det nesten slik noen ganger, siden alt blir så stilig.

Vi dro hjem etter 7 dager, og jeg synes egentlig dette var passe. Det er ikke verdens største by, så man kan bli litt lei av den. Men jeg følte meg utrolig uthvilt etter å ferien, noe jeg aldri føler man er. Det var virkelig deilig å bare være på en ferie hvor man hadde god tid og virkelig kunne slappe av uten å måtte feste eller oppleve ekstremt mye.

Er det noen andre som har vært i Venezia eller har vært andre steder i Italia som det er verdt å anbefale? Send meg gjerne en mail i så fall!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *